Sıkça Sorulan Sorular

Soru: Okulunuzda eğitim-öğretim saatleri nedir, saat kaça kadar çocuklarımız alabiliriz?


Cevap: Okulumuzda sabah eğitim 09.00’da başlar, 17.00’de sona erer.

Ancak çalışan ebeveynler düşünülerek okulumuz 08.00 – 18.30 saatleri arasında açıktır. Bu süre içerisinde nöbetçi öğretmenler çocuklarımıza eşlik eder.

 

Soru: İlkokulunuzda kahvaltı saati nedir?

 

İlkokul öğrencilerimiz için kahvaltı saatimiz 09.00-09.20’dir. 

 

Soru: Servisleriniz en geç saat kaçta okulda oluyor?

 

Cevap: Servislerimiz(aksi bir durum olmadığı sürece) en geç 08.50-08.55 arası okulumuza varmaktadır.

 

 

Soru: Öğrencilerin beslenmeleri nasıl sağlanıyor?

 

Cevap: Sabah kahvaltısı (anaokul ve İlkokul için), öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere üç öğün yemek servisimiz “Favoritat Yemek” tarafından sağlanmaktadır. Yemek menüleri her ayın başında internet sayfamızda yayınlanmaktadır.

 

Soru: 8. sınıf sürecinde çocukların okul dışında başka bir kursa ya da derse ihtiyacı var mı?

 

Cevap: Yok. 8. sınıfta akademik ders saatlerindeki artış ve haftalık yapmış olduğumuz deneme sınavlarıyla ek bir çalışmaya ihtiyaç duyulmamaktadır.

 

 

Soru: Ortaokulda cumartesi günleri eğitim var mı?

 

Cevap: Ortaokul sürecinde cumartesi günleri uyguladığımız kurs programı akademik dersleri içermektedir ve zorunludur.

 

Soru: İlkokullarda devam devamsızlık durumu nedir?

 

Cevap: İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. Öğrencilerin velileri ile okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri, maarif müfettişleri, muhtarlar ve mülki amirler 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun ilgili hükümleri gereğince çocukların okula devamını sağlamakla yükümlüdürler.

 

Soru: Okul yönetimi öğrencinin okula gelmediğinde ne gibi tedbirler alıyor?

 

Cevap: 1.ders saati içerisinde alınan yoklama sonuçları öğretmenler tarafından Halkla ilişkilere birimine bildirilir. Öğrencinin velisine telefon edilmesi ve sonucun alınması istenir. Öğrencinin devamsızlığı e-okul sistemine işlenir.

 

Soru: Anaokulu sınıflarında yardımcı öğretmen bulunuyor mu?

 

Cevap: 4 ve 5 yaş gruplarımızda her sınıfta yardımcı öğretmen bulunmaktadır. 6 yaş gruplarında dört sınıfa destek veren iki yardımcı öğretmen bulunmaktadır.

 

Soru: Anaokulunda İngilizce eğitimi kaç saat verilir?

 

Cevap: Anaokulumuzda 4 yaş grupları haftada 5 saat, 5 yaş gruplarımız haftada 8 saat, 6 Yaş gruplarımız haftada 10 saat İngilizce eğitimi almaktadır.

 

Soru: Anaokulunda uyku saati var mı?

 

Anaokulumuzda sadece 4 yaş gruplarımız uyumaktadır.

 

Soru: Sınıf öğretmenleri ile gün içinde nasıl iletişime geçebilirim?

 

Cevap: Sınıf öğretmenlerimiz gün içerisinde öğrencileriyle sürekli etkinliklerde bulunduğundan dolayı, okulumuzun danışma numarasını arayarak iletişime geçebilirsiniz.

 

Soru: Okulunuzda hemşire bulunur mu ?

 

Cevap: Okulumuzda acil durumlarda müdahale edebilecek ve çocukların ilaç takiplerinin yapıldığı revirimiz ve tecrübeli hemşiremiz bulunmaktadır.

 

Soru: Okulunuzda sıklıkla öğretmen değişimi olur mu?

 

Cevap: Okulumuz da öğretmen değişikliklerinin sıklığı en az seviyededir. Zorunlu haller dışında öğretmenlerimizin uzun süreli çalışmaları esas alınmaktadır.

 

Soru: Okulunuzda çocuklarımıza destek olabilecek psikoloğunuz var mı?

 

Cevap: Tüm okullarımızda çocuklarımız ve velilerimizle bireysel görüşmeler yapabilecek rehberlik birimimiz bulunmaktadır. Eğitim yılı içerisinde psikoloğumuz tarafından çocuklarımızın gelişim takip edebilmek adına farklı testler uygulanır.

 Atael Eğitimcileri Diyor ki... EY BÜYÜK ATATÜRK; Atael Öğretmenleri olarak söz veriyoruz ki, Yeni nesilleri, Cumhuriyetin fedakar öğretmenleri ve eğitimcileri olarak, bizler yetiştireceğiz ve yeni nesil bizlerin eseri olacaktır. //